Toimintakertomus 2009

28.4.2010

Riennolla oli vilkas vuosi 2009, katso...

Savonlinnan Riento Ry.                                                                                                                  1(4)

 

TOIMINTAKERTOMUS 2009

 

Yleistä

Seuran toinen satavuotiskausi käynnistyi juhlavuoden jälkeen odotetun vilkkaana.

Syyskaudelta jatkuvien harjoitusten, ABC- talvijuoksuosakilpailuiden ja perinteisten Tanhuvaaran avoimien PM-hallien lisäksi seuraa työllistivät alkuvuodesta kevään 2009 Tanhuvaaran SM- maastojuoksukilpailut, jotka hallitsivatkin koko vuoden 2009 toimintaa varsin vahvasti.

 

Toiminta pohjautui vuodelle 2009 laadittuun toimintasuunnitelmaan ja se oli paljon aikaa vieneistä SM-maastokisoista huolimatta edelleen sekä urheilullisesti sekä seuran muuta toimintaa ajatellen erittäin laadukasta.

ESY palkitsi Riennon Vuoden Kehittyjänä ja isojen seurojen eniten passimäärää nostaneena seurana ja Orvo Paateron Vuoden Valmentajana. ESLI palkitsi Riennon Vuoden Eteläsavolaisena Seurana ja Orvo Paateron Vuoden Valmentajana ja seura ja useita sen urheilijoita palkittiin myös Savonlinnan kaupungin ja sata vuotta täyttäneen SVUL Suur Savon Piirin toimesta. Seuran urheilijoiden menestykseen palataan yksityiskohtaisemmin myöhemmin tässä toimintakertomuksessa..

 

Seuran toiminnan tavoitteellisen kehittämisen mahdollistivat seurajohdon rakentama liiton tavoitteiden mukainen valmennusjärjestelmä, seuran koulutetut ohjaajat ja valmentajat sekä edellisenä syksynä aloittanut Etelä-Savon Urheiluakatemia. Seuran valmennuksen koordinaattorina toimi osa-aikainen valmennuspäällikkö Kalle Husso joka vastaa myös Akatemiaurheilijoiden yleisurheiluharjoitusten vetämisestä.

 

Akatemiaurheilijoiden ja seuran kilpaurheilijoiden kuljetusten järjestelemisen helpottamiseksi

seura hankki omistukseensa käytetyn, hyväkuntoisen Toyota Hiace pikkubussin Etelä-Savon Autolta. Hiacen ostohinnan kattamiseksi tehtiin lisäksi kolmivuotiset yhteistyösopimukset Hartwallin, Savonlinnan Intersportin, Kuushukkalan lomamökkien, Sulkavan Suursoutujen ja

myöhemmin myös Etelä-Savon Urheiluakatemian/Tanhuvaaran kanssa, Lisäksi tehtiin auton ylläpitoon liittyvät tavarantoimittajasopimukset PK Renkaan, Savonlinnan Autosuojaamon, Neste Pekkosen ja EKS autopuhdistuksen kanssa.

Hiace yhteistyösopimukset pienensivät osaltaan SM-maastojen mainostuottoja, mutta niiden avulla

mahdollistettiin Hiacen käyttö Akatemian lisäksi myös SM-maastojen ja kauden SM- ja muiden

kilpailuiden kuljetuksiin, jota kautta saatiin aikaiseksi konkreettisia säästöjä kisamatkakuluissa.

 

Mainosmyynnin ja SM-maastojen lisäksi muita varainhankintamuotoja olivat kahteen kertaan juostu Kunniakierros, katuviestin ilmoitusliite, kilpailujen osanottomaksut ja kahviotuotot. 

Jäsenmaksujen maksamista tehostettiin edelleen jäsenrekistereitä täydentämällä.

Yleisurheilupassien määrä saatiin jälleen kasvuun ja uusia eri-ikäisiä harrastajia liittymään mukaan toimintaan.

 

Koulutustoiminta

SM-maastojen vaatimien moninaisten tehtävien takia seuran koulutustoimintaan kiinnitettiin erityistä huomiota. Seuran edustajat olivat käyneet tutustumassa sekä Imatran, että Vammalan SM-maastoihin ja luoneet kilpailuorganisaation toimintarungon niiden mallien pohjalta.

Kilpailujen lähestyessä toimintojen vetäjät organisoivat omien ryhmiensä toiminnan suunnittelun ja koulutuksen. Tanhuvaarassa järjestettiin myös muiden piirien jäsenille avoin lähettäjäkoulutustapahtuma, johon osallistuivat Matti Laamanen, Joona Jäntti ja Olli Teijonmaa.

                                                                                                                                                        2(4)

 

Myös ajanotto- ja maalikameratehtävissä toimiville järjestettiin koulutusta seuran osaajien toimesta.

SUL nuorisovalmentajatutkinnon suorittivat v. 2009 Tanja Pylkkänen ja Joni Jäntti.

 

Muu toiminta

Kisatapahtumissa oli SM-maastojen ansiosta vuoden aikana mukana yli 100 Riennon mandaatilla toiminutta toimitsijaa ja myyjää. Sekä Riennon kuin muidenkin yhteistyöseurojen toimitsijat

tekivät SM-maastoissa seuroilleen arvokasta talkootyötä lasten- ja nuorten urheiluharrastuksen hyväksi.

 

Tapahtumat 2009

Kausi 2009 aloiteltiin Mertalan ja Pihlajaniemen urheilukoulujen sekä Tanhuvaaran valmennusryhmien viikkoharjoituksilla ja ABC- Talvijuoksusarjalla Laitaatsillassa sekä  perinteisellä halliyleisurheilukilpailulla Tanhuvaaran monitoimihallissa.

Tammikuun avoin halli pm-kilpailu järjestettiin yhdessä Jyryn kanssa. 

Kesäkaudelle siirryttäessä Riento järjesti 3-osaisen Gatorade maastocup-juoksusarjan huhti-toukokuun vaihteessa Heikinpohjassa.. Vattenfall kiertueeseen kuulunut Kunniakierrostapahtuma järjestettiin kesäkuussa Kyrönnimellä . Keräystuotoissa seura jäi syksyn uusintakierroksenkin jälkeen piirin kolmoseksi.  Kansalliset yu-kilpailut järjestettiin kesäkuussa, piirikunnalliset yu-kilpailut ja 9-15 v. piirihuipentuma heinäkuussa. Hippokisat järjestettiin elokuussa ja lisäksi seura vei läpi 5 ABC-luokittelukilpailua Kyrönniemellä kilpailukauden aikana.Yhdessä Jyryn kanssa järjestettiin katuviestit toukokuussa ja koulujen yleisurheilukisat syyskuussa. Molemmat yhteistyöseurat KEU ja JYRY olivat myös mukana toteuttamassa SM-maastoja Tanhuvaarassa. Riento oli mukana toteuttamassa 12.9. Liikkuva Savonlinna-tapahtumaa.  Kirkkopuistossa oli vauhdittomien hyppyjen ja Cooperin Testin osallistumismahdollisuus. Kauden päätöskisa oli Kyrönniemellä 15.9 juostu piirin pitkien matkojen ratakisa.

 

Urheilukoulut

Urheilukouluja järjestettiin kesäkaudella Kyrönniemellä tiistaisin ja torstaisin 14 kertaa niihin osallistui yhteensä noin 60 lasta.

Ohjaajina toimivat Teuvo Jäntin ja  seuran valmentajien lisäksi seuran omat yleisurheiluohjaajakoulutuksen käyneet juniorit Antti Eerikäinen, Pihla Hokkanen, Suvi-Tuuli Kinanen, Emilia Karvinen, Tiia Mikkonen, Janna Oikari, Antti Tanhuamäki, Juuso Teijonmaa, ja Johanna Teijonmaa.

Syksyn urheilukouluja pidettiin keskiviikkoisin Kellarpellon ala-asteella ja torstaisin Nätkin ala-asteella.

 

Valmennus

Seuran valmennusryhmiin kuuluvat - ja muut urheilijat harjoittelevat talvella pääsääntöisesti Tanhuvaaran monitoimihallissa ja Kyrönniemen katsomon alla sijaitsevalla juoksusuoralla.

Kesällä harjoitukset keskittyvät Kyrönniemelle. Seuran urheilijat ovat osallistuneet varsin aktiivisesti SUL:n kyky, piiri- ja alueleireille. Seura on maksanut yhden leirin kustannukset / urheilija. Seuran juoksijat leireilivät omalla kustannuksellaan yhdessä keväällä Portugalissa

Ja Juuso Teijonmaa osallistui Kuortaneella SUL:n Talenttileiritykseen.

Seuran omaa seuravalmennusryhmää veti Joona Jäntti ja SM-ryhmien lajivalmentajina toimivat Jarmo Hirvonen,  Kalle Husso, Henri Kokkonen, Mika Monto, Orvo Paatero, Olli Ruuskanen ja Olli Teijonmaa, apunaan Timo Joronen Simpeleeltä.

 

                                                                                                                                                        3(4)

Urheilulliset ka kilpailulliset saavutukset 2009:

Savonlinnan Riento nousi kilpailukaudella 2009 Valioluokkaan saavuttamillaan 121,5 seuraluokittelupisteellä ollen luokittelun sijalla 66 (V. 2008 86,5 pistettä ja sija 97. v. 2007 78 pistettä, sija 113.) pisteissä piirin 2. paras seura Mikkelin Kilpaveikkojen (197 pistettä ja sija 36.) jälkeen. A-luokan saavuttaneita yli 16-vuotiaita urheilijoita oli 8 kappaletta ja yhteensä oman ikäluokkansa A-luokan saavutti 14 eri-ikäistä urheilijaa.

SUL:n seuraluokittelupisteitä kertyi Riennolle seuraavasti:

30 Kalevan maljapistettä (v.2008 9 p. v. 2007 11 p.), 66,5 luokkaurheilijapistettä(54,5 ja 40)

ja 0 SM14/15 pistettä (3 ja 7) Lisäksi seura sai 24,75 YU passipistettä 99:sta (20/80 ja 25/100) YU passista. Vuonna 2006 passeja oli 84 kpl.

 

17 ja sitä vanhempien sarjoissa SM-menestyksestä jaetuissa Kalevan Malja pisteissä seura nousi hienosti Mikkelin Kilpaveikkojen kanssa tasapisteisiin.

 

Riennon kilpailukausi jatkui ABC-talvijuoksusarjan ja omien halli PM kilpailuiden jälkeen nuorten halli SM-kilpailuissa Turussa missä seuralla olikin hyvä määrä osallistujia. Juuso Teijonmaa hyppäsi M17 sarjan hopeaa uudella Etelä-Savon M17 piirinennätyksellä 193. Seuran kestävyysjuoksijat olivat parannelleet sisähalliennätyksiään pitkin hallikautta, mutta eivät venyneet vielä tässä vaiheessa SM-mitaleille.

Kevään suurin ponnistus oli maastojuoksun Suomen Mestaruuskisojen järjestäminen Tanhuvaarassa16.-17.5.2009. Riennon apuna järjestelyissä olivat Savonlinnan Jyry, Kerimäen Urheilijat, Kulennoisten Pallo, SSLI ja Tanhuvaaran opiskelijat.

 

Kisaviikonloppu Tanhuvaarassa vietiin läpi kauniissa kevätsäässä ja runsaslukuinen yleisö viihtyi hyvin radan varrella ja katsomoissa. Palvelut kisatoimistossa, radalla, myyntipisteissä ja Tanhuvaarassa pelasivat hienosti ja järjestäjät saivat hyvää palautetta yleisön lisäksi niin kilpailijoilta, Suomen Urheiluliitolta kun lehdistöltäkin.

Pisteeksi i:n päälle tuli Riennon N17 4 km:n maastojuoksijoiden Pihla Hokkasen, Suvi-Tuuli Kinasen ja Emilia Karvisen saavuttama joukkuepronssi.

 

Kesäkuun alussa käynnistyivät urheilukoulut ja kesän kisat Kyrönniemellä.

Heinäkuussa Riennon N19 joukkue juoksi viestipronssia Raahen SM-viesteissä 3 x 800m:n joukkueella Jonna Monto, Pihla Hokkanen, Suvi-Tuuli Kinanen ajalla 7.12,13

 

Kotimainen yleisurheilukausi ja myös Riennon kesä huipentui elokuun SM-kilpailuihin. Hannele ja Leopekka Kuutti pääsivät molemmat mukaan Kalevan Kisoihin. Hannele oli naisten moukarin loppukilpailun kuudes tuloksella 56,56. Leopekka oli miesten moukarin karsinnan 17. tuloksella 54,64.

19-vuotiaiden SM-kisoissa Riihimäellä Jonna Monto oli kuudes sekä 1500metrillä, että 800metrillä ja Antti Eerikäinen moukarin kuudes. 16/17-vuotiaiden SM-kilpaluissa Seinäjoella Juuso Teijonmaa hyppäsi korkeudessa viidennen SM-mitalinsa, hopeaa tuloksella 192 ja Pihla Hokkanen juoksi 1500:n esteissä pronssia ajalla 5.28,84. Suvi-Tuuli Kinanen oli hienosti 800:n kuudes ajalla 2.20,22

Porissa 22-vuotiaiden SM-kilpailuissa Leopekka Kuutti heitti moukarin pronssille tuloksella 56,90. Myös Elli Luukkanen, Emilia Karvinen, Janna Oikari, Antti Tanhuamäki ja Joni Jäntti osallistuivat omien ikäluokkiensa SM-kilpailuihin. Riennon juoksijatytöt valloittivat kärkisijat myös Flying Finns kestävyysjuoksusarjassa sekä koululiikuntaliiton SM-kilpailuissa.

 

 

 

                                                                                                                                                        4(4)

Kauden päättäjäisissä 2009 Tanhuvaarassa palkitut urheilijat:

Paras miesurheilija Juuso Teijonmaa,
Paras naisurheilija Pihla Hokkanen
Kalevankisa-urheilija Hannele Kuutti
Vuoden yllättäjä Leopekka Kuutti
Vuoden kilpailija Emilia Karvinen
Paras tulos N19 3x800m Jonna Monto, Suvi-Tuuli Kinanen, Pihla Hokkanen
Paras poikajuniori Jari Turtiainen
Paras tyttöjuniori Netta Myllynen
Eniten A-luokkia Netta Myllynen
Vuoden tsemppari Suvi-Tuuli Kinanen
Vuoden tulokas Henni Rinkinen
Vuoden kehittyjä Tiia-Tuulia Kankkunen
Vuoden urheilukoululainen Ellinoora Karvinen
Yu-koulujen tsempparit (nallet) Siiri Nyyssönen, Olli Nyyssönen,
Riikka Pitkänen, Saku Kokkonen
Vuoden Rientolainen Olli Teijonmaa
Vuoden valmentaja Orvo Paatero
Vuoden toimitsija Perhe Kokko
Vuoden yhteistyökumppani Tanhuvaara
Vuoden Kunniakierroskiertäjä PerheTanhuamäki                                                          

Lisäksi kaikki piirinmestaruuskilpailuihin osallistuneet urheilijat palkittiin pokaalein

Hallitus 2009

Olli Teijonmaa, puheenjohtaja, varainhankinta ja talous                                                      

 

Teuvo Jäntti, varapuheenjohtaja, nuoriso,  koululiikunta                                                           

 

Jukka Oikari sihteeri,internet                                                                                                      

 

Toivo Juutilainen kilpailut, kilpailupassit

 

Kaija Laitinen-Tanhuanmäki kirjallinen tiedotus ja kioskitoiminta

Kirsi Makkonen kioskitoiminta, Internet

Eero Piironen, talvijuoksusarja ja muut tapahtumat

Matti Laamanen, toimitsijakoulutus

 

Tilintarkastajat

Suvi Kokko ja Pekka Uotinen

 

Jäsenmaksut v. 2009

Alle 18-vuotiaat 10 €

18-vuotiaat ja yli 13€

Perhejäsenmaksu 30 €

Kannatusjäsenmaksu 20 €                                                                                                              

Yritysjäsenmaksu 100 €

 

Savonlinnan Riento Ry.