Riennolle SM-maastojen joukkuepronssia

15.5.2011

Riennon SM-pronssijoukkue! ONNEA! Kultaa Vaasalle ja Hopeaa Nummen kipinälle.
Kaisa Heiskanen oli 25:s.
Joukkueen kolmas lenkki Taru Laitinen oli 28:s.
Olli Heiskanen oli 19:s 17-vuotiaiden neljän kilometrin matkalla.

Joukkueella Pihla Hokkanen, Kaisa Heiskanen, Taru Laitinen. Hokkanen viides henkilökohtaisessa kisassa.

Savonlinnan Riento juoksi joukkuepronssia maastojuoksun SM-kisoissa sunnuntaina Nivalassa. Joukkue Pihla Hokkanen, Kaisa Heiskanen, Taru Laitinen keräsi 59 sijoituspistettä, jolla irtosi mitali 19-vuotiaiden joukkuekisasta. Joukkuekisan voitto meni Vasa IS:lle (36) ja kakkossija Nummen Kipinälle (41).
Hokkanen oli paras rientolainen henkilökohtaisissa tuloksissa sijoittuen hienosti viidenneksi neljällä kilometrillä ajalla 15.22. Vielä ensimmäisen kierroksen jälkeen hän oli kolmantena, mutta joutui päästämään toisella lenkillä kaksi juoksijaa ohitseen.

Todella raskaalla reitillä käydyn kovatasoisen kisan voitti ylivoimaiseen tyyliin Nummen Kipinän Meri Rantanen, joka jätätti kaksoissiskoaan Viiviä 19 sekuntia. Meri Rantasen voittoaika oli 14.24, joka oli 34 sekuntia kovempi kuin 22-vuotiaiden ykkösaika.
Uudenkaupungin Kenttäkarhujen Ilona Välimäki oli kolmas ja Vasa IS:n Sofie Lövdahl neljäs. Hokkanen hävisi pronssin 11 sekunnilla.
- Loistava fiilis. Joukkuepronssi ja viitossija ovat yhtä arvokkaita. Kerrankin henkilökohtainen kisa meni hyvin SM-maastoissa, parhaillaan 13:nneksi SM-maastoissa sijoittunut Hokkanen iloitsi.
- Näytti pitkään, ettei saada joukkuetta kasaan. Tyttöjen ansiota on pronssi, Hokkanen jakoi kiitosta seurakavereilleen.

Kaisa Heiskanen oli 25:s ajalla 17.48 jääden kärjelle 3.23.
- Hyvä juoksu. Sain ohitettua porukkaa lopussa, vaikkei sillä ollutkaan merkitystä joukkuesijoituksen osalta. Sitä tuli, mitä lähdettiin hakemaan, Heiskanen viittasi mitaliin.
Taru Laitinen oli 29:s ajalla 18.26. Laitinen on uusi rientolainen. Pieksämäkeläisen päälaji on lentopallo, jota hän pelaa Mikkelin Passareissa. Hiihto ja kestävyysjuoksu ovat menneet siinä ohessa.
- Hyvin meni ekoiksi SM-kisoiksi. Jospa juoksusta innostuisi enemmän. Pieni odotus oli, että mitali voisi tulla.

Savonlinnan Riennon Olli Heiskanen ja Joni Jäntti juoksivat molemmat sijat 19. Heiskasen aika 17-vuotiaiden neljällä kilometrillä oli 14.08. Eroa voittaja Juho Jumiskoon tuli 39 sekuntia.
Jäntti jäi miesten 12 kilometrin voittaja Jussi Utriaiselle 3.28. Aika oli 42.40.