Kaksi seitsemättä sijaa SM-viestien avauspäivältä

9.7.2011

15-vuotiaiden tyttöjen pikaviestissä hieno suoritus. Myös 19-vuotiaiden naisten 3x800 metrillä sama sijaluku.

Savonlinnan Riennon 15-vuotiaiden tyttöjen joukkue ilahdutti seitsemännellä sijallaan 4x100 metrin kisassa viestijuoksun SM-kisoissa lauantaina Tuusulassa.
Joukkue Ellinoora Karvinen, Pinja Horppu, Tiia-Tuulia Kankkunen ja Netta Myllynen kellotti ajan 50,78, millä jäätiin mitalisijoista 0,76 sekuntia. Neljänteen sijaan jäi eroa vain 0,30 sekuntia.
Parannettavaa Riennolle jäi päälle menneeseen toiseen vaihtoon, mutta juoksu rullasi finaalissa alkueriä paremmin.
15-vuotiaiden kisassa juostiin poikkeuksellisesti kaksi finaalierää, sillä peräti 51 joukkuetta kisasi alkuerissä. Riento juoksi alkuerissä ajan 51,05.
Joukkueen jäsenistä vain Myllynen ja Horppu ovat 15-vuotiaiden sarjassa kisaavia. Kankkunen kuuluu 13-vuotiaisiin ja Karvinen 12-vuotiaisiin.

Seitsemän oli rientolaisten luku, sillä myös 19-vuotiaat naiset ylsivät kyseiselle sijalle 3x800 metrillä.
Pihla Hokkanen, Kaisa Heiskanen ja Taru Laitinen juoksivat ajan 7.28,52. Kisan kärkiviisikko oli selvästi edellä muita.
Hokkanen tuli kärkiryhmässä vaihtoon avausosuudelta, mutta kahdella seuraavalla osuudella joukkue jäi kärjen vauhdista.