Riennolle yhdeksän mestaruutta huipentumien avauspäivänä

19.7.2011

Kultamitalien määrä avauspäivältä sama kuin vuosi sitten kahden päivän yhteissaalis.

Maanantaina Mikkelissä alkanut 9-15-vuotiaiden yleisurheilun piirihuipentuma sujui hyvin Savonlinnan Riennon nuorilta. Riento keräsi avauspäivästä yhdeksän piirinmestaruutta eli saman verran kuin viime vuonna koko kahdelta päivältä yhteensä.
Yksi rientolainen ylsi kaksoismestariksi, kun Jari Turtiainen voitti 800 metriä ja pituuden 14-vuotiaissa pojissa.
Netta Myllynen aitoi 200 metrillä 15-vuotiaiden kauden tilastokärjeksi oikeuttaneen voittotuloksen 30,53.
9-vuotiaiden tyttöjen korkeuden voitto meni peräti 15 sentin erolla Neea Käyhkölle, joka pomppasi lukemat 120.
Netta Karjalainen nappasi hivenen yllätysvoiton 10-vuotiaiden 60 metrillä, mutta Ellinoora Karvisen voitto 12-vuotiaiden pituudessa oli odotettu.'

13-vuotiaiden poikien 60 metrin voitto meni Severi Kososen nimiin, kuten pikamatkoilla myös 100 metrin kulta Pinja Horpulle.
Henna Sallinen oli ykkönen 13-vuotiaiden keihäässä ja kakkonen korkeudessa ennätyksellään 153, joka ei kuitenkaan riittänyt voittoon, kun Mikkelin Kilpa-Veikkojen Elisa Pöyry floppasi hurjat 156. Sallisen tulos on kauden tilastojen neljänneksi kovin.
Riento saalisti yhdeksän kultamitalin lisäksi kuusi hopeaa ja neljä pronssia.
Ellinoora Karvinen paransi reilusti 12-vuotiaiden 200 metrin aitojen piiriennätystä kilpailtuaan 14-vuotiaiden kisan ulkopuolella. Uusi ennätys kirjataan nyt lukemin 32,63, joka on puoli sekuntia aiempaa parempi.

Avauspäivän paras seura oli Mikkelin Kilpa-Veikot, joka keräsi saaliin 12+12+7. Seuraavina tulivat KeU, Riento ja SU-41.
Kaksoismestareita leivottiin kaikkiaan 11, joista seitsemän poikien puolella. Tyttöjen puolella kilpailu oli kovempaa, joten varsinkin nuorempien sarjoissa ei kaksoisvoittajia saatu.

Tulokset: http://esy.sporttisaitti.com/kilpailut/tuloksia-2011/heinakuu-2011/