Riento saavutti huipentumista komeat 20 mestaruutta

20.7.2011

Toisena kisapäivänä kultia tuli 11 kappaletta.

Savonlinnan Riennon Jari Turtiainen hallitsi verenvähyyttä potenutta 14-vuotiaiden poikien ikäluokkaa 9-15-vuotiaiden piirihuipentumissa Mikkelissä maanantaina ja tiistaina. Turtiainen lisäsi 800 metrin ja pituuden mestaruuksien jatkoksi kultamitalit 300 ja 2000 metrillä tiistaina.
Turtiainen oli yksi neljästä kisojen neloisvoittajasta.

Riento oli vuodentakaisiin kisoihin peilattuna suurin nousija, sillä mitalimäärä 9+11+6 muuttui tulokseksi 20+15+7. Tiistaina se jatkoi maanantaitakin kovempaa tahtia voittamalla muun muassa 11 piirinmestaruutta.
Turtiaisen lisäksi Netta Myllynen voitti tiistaina kaksi lajia, 80 metrin aidat ja 300 metriä. Myllynen voitti huipentumissa kaikkiaan neljä lajia.

Neea Käyhkö jäi jo toisen kerran tällä kaudella sentin päähän 9-vuotiaiden piiriennätyksestä, tällä kertaa tiistaina pituudessa, jossa tulos 3,90 sivuaa kauden kotimaista kärkitulosta. Oma ennätys parani 19 sentillä.
Käyhkö myös juostessaan kilpailun ulkopuolisena 10-vuotiaiden 60 metrin aidoissa siirtyi 9-vuotiaiden listan piikkipaikalle ajallaan 12,38. 10-vuotiaiden kisan voitti Riennon Netta Karjalainen.
Severi Kosonen oli paras 13-vuotiaiden pituudessa ja Ellinoora Karvinen 12-vuotiaiden 60 metrin aidoissa.
Vasta 8-vuotias Miska Käyhkö voitti 9-vuotiaiden korkeuden ja juoksi 1000 metrin kakkoseksi ja ikäluokkansa epävirallisen tilaston kakkospaikalle vain sadaosan tilastokärjestä ajalla 3.45,88.
Sandra-Sofia Kosonen voitti 11-vuotiaiden 1000 metriä ja Rosa Silvennoinen 10-vuotiaiden keihään.

Huipentumien selvästi paras seura oli isäntäseura Mikkelin Kilpa-Veikot, vaikka etumatka vuodentakaiseen supistui. Kilpa-Veikkojen viime vuoden 88 mitalin ja 44 kultamitalin mitalisaaliista nipistivät lähimmät uhkaajat ison osan pois, mutta 29 kultaa, 25 hopeaa ja 12 pronssia eli yhteensä 66 mitalia osoittivat Kilpa-Veikkojen paremmuuden piirin parhaana junioriseurana. Riento oli kakkonen, Kerimäen Urheilijat kolmas ja Sulkavan Urheilijat neljäs.

Tulokset: http://esy.sporttisaitti.com/kilpailut/tuloksia-2011/heinakuu-2011/