Kaikille avoin vauhtikestävyysharjoitus Talvisalossa 23.4. lähtien

16.4.2013

Savonlinnan Riento järjestää 23.4. lähtien Talvisalon kuntoradalla kaikille avoimen vauhtikestävyysharjoituksen, johon ovat tervetulleita kaikki Riennon valmennusryhmissä olevat ilmaiseksi ja kaikki muut kahden euron kertahintaan.

Harjoitus soveltuu kestävyysjuoksusta kiinnostuneille ja pitäville junioriurheilijoille (minimi-ikä 2003-syntyneet, nuoremmat vain tapauskohtaisesti), muiden lajien junioriurheilijoille (kuten esimerkiksi hiihtäjille) ja aktiivisille kuntoilijoille, joilla on juoksu- tai muuta kestävyysharrastustaustaa kohtuullisesti, jotta tehokkaampi vauhtikestävyysharjoitus onnistuu. Harjoitukseen voi halutessaan tulla myös aikuisia kilpaurheilijoita.

Harjoituksessa opastetaan suorittamaan vauhtikestävyyttä oikeilla harjoitusmenetelmillä sekä erottelemaan eri kestävyyden osa-alueita toisistaan. Lisäksi harjoituksessa tulee peruskestävyyttä verryttelyistä ja halutessaan voi varsinaisen pääharjoituksen loppuvaiheessa mennä maksimikestävyydenkin puolelle. Harjoituksen päälle voidaan tehdä kerrasta riippuen myös juoksutekniikkaa kehittäviä harjoitteita, kuten koordinaatioliikkeitä ja rentoja lyhyitä nopeustyyppisiä vetoja. Vauhtikestävyyttä kehitetään varsinkin alkuvaiheessa vetomenetelmällä, mutta myöhemmin otetaan mukaan myös kestomenetelmällä tehtävää vauhtikestävyyttä pidemmissä pätkissä juoksijan tason mukaan.

Harjoituksessa muodostetaan tasoryhmiä juoksijan iästä riippumatta. Pääasia on, että isolla porukalla saadaan kaikille sopivaa porukkaa, missä juosta harjoituksia. Harjoituksen voi tehdä myös helpotettuna mikäli haluaa.

Ohjaajina toimivat Sami Petäjäjärvi ja Joni Jäntti. Harjoitukset pidetään Talvisalossa huhtikuun lopulta toukokuun lopulle tiistai-iltaisin (poislukien Katuviesti-ilta 14.5.), mutta touko-kesäkuun vaihteessa harjoituspäivä muuttuu keskiviikolle. Harjoitukset pidetään lähtökohtaisesti klo 18.00-19.30 ja yllä mainittuina päivinä. Kokoontuminen harjoituksiin Talvisalon jäähallin taakse ulkokaukalon viereen. Maksu suoritetaan aina paikan päällä ennen harjoitusta (ota mielellään 2 euron kolikko maksuvälineeksi!). Harjoituksiin ei tarvitse erikseen ilmoittautua. Riittää vaan kun saapuu paikalle!

Tervetuloa joukolla juoksemaan ja tekemään hyvä ja kehittävä harjoitus porukassa!


Tiedustelut:

Joni Jäntti (050-5438493, jonijantti@hotmail.com)

 

Harjoitusaikoja:

Tiistai 23.4. klo 18.00-19.30
Tiistai 30.4. klo 18.00-19.30
Tiistai 7.5. klo 18.00-19.30