Riennolla onnistunut hallikausi

11.3.2014

Savonlinnan Riennon hallikausi on ollut varsin menestyksekäs. Nuorten SM-halleissa Helsingissä helmikuun puolivälissä Netta Myllynen juoksi ennätyksillään kaksi pronssia, 19-vuotiaiden 60 metrin aidoissa (8,96) ja 200 metrillä (25,59), ja Henna Sallinen työnsi kuulan pronssia 17-vuotiaissa halliennätyksellään 13,74.
Lisäksi Myllynen oli viides 60 metrillä (8,01) ja mukana Helsingissä olivat myös Severi Kosonen ja Eveliina Huttunen.

Aikuisten SM-halleissa Rovaniemellä ei ollut rientolaisedustusta, mutta SM-otteluissa Jyväskylässä sen sijaan oli Annika Luukkaisen napattua ennätyspisteillään yhdeksännen sijan 19-vuotiaiden viisiottelussa.
Samana viikonloppuna Henna Sallinen heitti Porissa kiekon talvimestaruushopeaa 17-vuotiaissa komealla ennätyksellään.
Kyseiseen viikonloppuun mahtui myös kilpailua kansainvälisillä kilpakentillä, kun kymmenen rientolaista kilpaili Pietarissa, mistä tuomisina oli kaksi mitalia, Ellinoora Karviselle (kultaa) ja Petra-Sofia Laaksolle (pronssia) 15-vuotiaiden 60 metrin aidoissa.

Viime viikonloppuna rientolaisia kisasi Euroopan suurimmissa juniorihalleissa Tampere Junior Indoor Gamesissa, Riento kohosi epävirallisessa mitalitaulukossa peräti sijalle seitsemän kolmella kullalla, kahdella hopealla ja yhdellä pronssilla.
Edelle kiilasivat vain suurseurat Tampereen Pyrintö, JKU, Espoon Tapiot, HIFK, HKV ja Lahden Ahkera! Mitalien määrissäkin mitaten Riento oli 11:s.
Kultaa voittivat Ella Kainulainen 12-vuotiaiden tonnilla, Neea Käyhkö 12-vuotiaiden ja Miska Käyhkö 11-vuotiaiden korkeudessa, hopeaa Petra-Sofia Laakso 15-vuotiaiden 60 metrin aidoissa ja Miska Käyhkö 11-vuotiaiden tonnilla sekä pronssia Sandra-Sofia Kosonen 14-vuotiaiden 300 metrin aidoissa.

Aikuisurheilijoidenkin suunnalta viestit ovat hyviä. Vasta puolisen vuotta yleisurheilun parissa ollut Ella Kumpulainen hätyytteli jopa naisten 400 metrin SM-hallirajaa ajallaan 60,89 ja kestävyysjuoksupuolen ykköstykit Pihla Hokkanen ja Jonna Monto ovat onnistuneet talviharjoittelussaan päällisin puolin hyvin, mutta eivät kilpailleet hallikaudella.
Junioripuolella on nähty lukuisten urheilijoiden kohdalla hienoa eteenpäin menoa, mutta joillakin harmillisesti myös loukkaantumisia, jotka ovat rajoittaneet kilpailemista ja harjoittelua.

Hallikausi alkaa monen osalta olla jo ohi, mutta vielä kisataan muun muassa sunnuntaina 16.3. Tanhuvaarassa, missä järjestetään Keväthallit. Lisätietoa kisoista seuraavan linkin kautta: http://www.kilpailukalenteri.fi/?cs=16&nid=11144

Nyt vaan toivotaan terveyttä kaikille ja onnistunutta kevään harjoituskautta. Näkymät kesää ajatellen ovat lupaavat!