Keihässeminaari Tanhuvaarassa 21.-22.11.

24.9.2015

Savonlinnassa Tanhuvaaran Urheiluopistolla on tarjolla tuoreinta keihästietoutta maailman huipulta 21.-22. marraskuuta.
Suomen Urheiluliiton, Euroopan Yleisurheiluliiton ja Tanhuvaaran Urheiluopiston yhteistyössä järjestämään seminaariin saapuvat muun muassa MM-Pekingin keihäskisan kahden kärkiheittäjän valmentaja Petteri Piironen ja lähes 90 metriä kiskaissut MM-nelonen Saksan Thomas Röhler yhdessä valmentajansa Harro Schwuchowin kanssa.
Kenian maailmanmestarin Julius Yegon ja Egyptin MM-kakkosen Ihab Abdelrahmanin taustalla vaikuttava Piironen kertoo omista valmennuksellisista linjauksistaan ja pitää demon keihäänheiton toiminnallisesta harjoittelusta.
Röhler ja Schwuchow valottavat saksalaisen omaa urheilijan polkuaan ja kehittymistään maailman huippuheittäjäksi.
Lisäksi huippuasiantuntijoiden kaartiin lukeutuvat lääketieteen ekspertti Ilkka Tulikoura, fysioterapeuttien eturiviin lukeutuva Jarmo Ahonen ja Olympiakomitean huippuvaiheen ohjelmanjohtaja Mika Lehtimäki.
Seminaari päättyy paneeliin, jossa käsitellään koko seminaarin avainkysymystä: Onko keihäänheittoharjoittelu muutoksen tarpeessa?
Mukana paneelissa ovat muun muassa Röhler, Euroopan mestari Antti Ruuskanen sekä maailmanmestari ja SUL:n nykyinen lajivalmentaja Kimmo Kinnunen.
 
Seminaarin puuhamiehenä toimiva keihäsvalmentaja Jarmo Hirvonen odottaa innolla, että kaikki keihäänheittoihmiset saataisiin saman katon alle.
- Päästään keskustelemaan yhdessä, että mitä pitäisi muuttaa nuorten ja vähän vanhempienkin valmennuksessa, eivätkä kaikki huutelisi omissa poteroissaan. Olemme tippuneet kyydistä ja jotain tartteis tehdä, Ruuskasen henkilökohtaisena valmentajana toimiva Hirvonen tähdentää.
Seminaari on avoin kaikkien lajien edustajille, valmentajille ja urheilijoille.
- Nyt voitaisiin tämänkin seminaarin avulla yksilölajeissakin viedä samaa teemaa eteenpäin, mitä palloilulajien päävalmentajat ovat yhteisillä tapaamisillaan jo parin vuoden ajan tehneet. Tämän seminaarin kattauksestakin kun riittää oppia jokaiselle, Hirvonen tähdentää.
Hirvonen iloitsee luennoitsijajoukon tasosta. Hänen mukaan seminaari soveltuu hyvin myös fysioterapian ja lääketieteen edustajille.
- Sami Kalajallakin on hyvät mielipiteet siitä, ettei liian aikaisin ole syytä erikoistua keihäänheittäjäksi tai vaikkapa pikajuoksijaksi, Hirvonen kertoo taidon oppimisesta esityksensä pitävästä KIHU:n johtajasta.
Seminaari on totuttu näkemään Tanhuvaarassa joka toinen vuosi. Niin tälläkin kertaa, mutta nyt keskittyminen on puhtaasti keihäänheittoon. Aiemmin Tanhuvaarassa on nähty myös muun muassa moukarimies Koji Murofushin ja kiekonheittäjä Gerd Kanterin kaltaisia muiden heittolajien maailman huippuja.
Suunnitelmissa on, että jatkossa keihässeminaarin järjestävät vuorovuosin Tanhuvaaran ja Kuortaneen Urheiluopisto. Kuortaneella keihässeminaari on pidetty kolmesti.
- Keihäänheitto vetää osallistujia paremmin kuin muut heittolajit, Hirvonen perustelee.
 
Lisätiedot:
Jarmo Hirvonen, 040-766 1782
Annika Tiainen, 044-742 6515