Myllynen ja Sallinen nuorten maajoukkueryhmään

1.10.2015

Pikajuoksija, 19-vuotiaiden 100 metrin SM-kultaa kotikentällään kesällä voittanut Netta Myllynen ja kuulantyöntäjä, päälajinsa lisäksi myös sivulajissaan kiekossa SM-kultaa voittanut Henna Sallinen on valittu Suomen Urheiluliiton nuorten maajoukkueryhmään. Ryhmässä on kaikkiaan 113 urheilijaa. Ryhmässä on 17-19-vuotiaita (heittolajeissa 18-20-vuotiaita) urheilijoita, joiden uskotaan osallistuvan lyhyellä tähtäimellä nuorten arvokilpailuihin ja pitkällä tähtäimellä aikuisten arvokilpailuihin. Sekä Myllystä että Sallista valmentaa oma äiti, Myllystä Tanja Pylkkänen ja Henna Sallista Heli Sallinen.

- Nuorten maajoukkueen valintojen pohjana on käytetty eri lajien vertailemiseen luotua kehitystaulukkoa. Kehitystaulukon tuloksen saavuttaneet urheilijat valitaan pääsääntöisesti ryhmiin. Valintoja tehtäessä on arvioitu myös urheilijoiden yksilöllistä kehitystä ja kehityspotentiaalia, sanoo nuorten maajoukkuetoiminnasta vastaava SUL:n eteläisen alueen aluepäällikkö Antti Leskinen liiton tiedotteessa.

- Lisäksi parhaita 20–22-vuotiaita nuoria, jotka eivät ikänsä puolesta enää ole nuorten maajoukkueessa, eivätkä pääse vielä EM-ryhmään, voidaan tukea lajikohtaisilla ratkaisuilla.

SUL:n alueelliseen nuorten maajoukkueeseen valitaan 14-18- vuotiaita (s. 2001-1997) urheilijoita kutsuperiaatteella. Valintojen pääasiasiallisena perusteena käytetään ANM-leiritykseen luotua kehitystaulukkoa. Leiripisteitä tulee olemaan kolme (Pajulahti, Eerikkilä ja Kuortane). Kutsut leiritysvalinnoista ovat lähteneet urheilijoille ja ryhmät julkaistaan ensi viikolla.