Päivitystä koronavirustilanteeseen - osa ryhmistä tauolle/omatoimiharjoittelujaksolle

16.3.2020

Suomen valtio asetti tänään lisää rajoituksia koronavirusepidemian hidastamiseksi. Tämän myötä Riennon nuorisovalmennusryhmistäkin suurin osa siirtyy tauolle/omatoimiharjoittelujaksolle lähiviikoiksi. Näin tullaan menettelemään vähintään 29.3. saakka, mutta hyvinkin todennäköisesti ainakin 13.4. saakka, mihin koulutkin on suljettuina. Tässä eriteltynä ryhmittäin, kuinka jatkossa menetellään:

Annikan, Saaran ja Samulin ryhmät

Ohjattuja harjoituksia ei ole ainakaan 29.3 saakka, mutta todennäköisesti tämä tulee siis pidentymään. Ryhmäläisiä kannustetaan omatoimiseen harjoitteluun ja laaditaan viikkoa kohti 2-3 omatoimista erilaista harjoitusta (ikätaso huomioiden), jotka ryhmäläiset voivat  itsenäisesti tai vanhempiensa kanssa käydä ulkona toteuttamassa. Esimerkiksi Kyrönniemellä, joka on jo hyvin sulanut ja käyttökunnossa. Jokainen voi käydä suorittamassa harjoituksen oman aikataulunsa mukaisesti, halutessaan jo päiväsaikaankin. Ohjeistukset omatoimisiin harjoituksiin laitetaan kaikille keskiviikkona.

Muut ryhmät

Muissa ryhmissä oma valmentaja ohjeistaa ryhmänsä tuleviksi viikoiksi. Juhan ja Opan ryhmissä osalla onkin jo henkilökohtainen harjoitusohjelma ja harjoittelua voidaan suorittaa ohjelman mukaisesti omalla ajalla tai pienryhmissä, osin ohjatustikin. Käytännöistä sovitaan ryhmäkohtaisesti. Muissa vanhimpien ryhmissä voidaan harjoittelua jatkaa pääosin ohjatustikin, mutta pienryhmissä huomioiden 10 henkilön maksimimäärä samanaikaisesti koossa olevien joukkojen osalta ja lauantaina laitettu ohjeistus hygieniakäytännöistä. Pääasiassa pyritään harjoittelussa käyttämään ulkotiloja. Ainakin vielä toistaiseksi Tanhuvaara on auki, mutta tilanne voi Tanhuvaarankin osalta muuttua. Siihen saakka, kun Tanhuvaara on auki, voi sitä hyödyntää harkitusti pienryhmäharjoittelun osalta, mutta pyrkikää mahdollisuuksien mukaan siirtämään harjoituksia jo nyt ulkotiloihin.

Lisäharjoitukset (heitot, kilpakävely, korkeus)

Heitto- ja korkeustreenit menevät tauolle ainakin 5.4. saakka. Tuon jälkeisestä ilmoitetaan myöhemmin. Kilpakävelyharjoitukset on sovittu maanantaille 23.3. Nuo voidaan kenties pitää, mutta paikkana on Kyrönniemi. Tuosta sovitaan kuitenkin vielä erikseen kävelyissä käyvien kanssa.

Toivotaan, että tilanne normalisoituu pian, mutta ajatellaan positiivisesti. Nyt monella on hyvä mahdollisuus oppia harjoittelussa omatoimisuuteen ja myös hyödyntää se aika, joka vapautuu koululta! Tehdään kaikkemme, että saamme hidastettua epidemian leviämistä ja tsemppiä omatoimijaksolle, kellä se on nyt edessä. Siis nimenomaan omatoimijaksolle, ei tauolle!

 

Lisätiedot:
Joni Jäntti
Valmennuspäällikkö
Savonlinnan Riento
050-5438493
jonijantti@hotmail.com