20.1.2011

Riennosta palkittiin Eero Kolehmaisen stipendillä Pihla Hokkanen.

Ralliautoilija Juho Hänninen Etelä-Savon paras urheilija 2010

Etelä-Savon vuoden parhaiden urheilijoiden ja muiden toimijoiden palkintogaala pidettiin ma 17.1. Tanhuvaaran Urheiluopistolla.

Etelä-Savon Liikunta ry on yhdessä maakunnan median kanssa valinnut vuoden 2010 parhaat urheilijat  ja muut ansioituneet toimijat

ETELÄ-SAVON PARHAAT 2010

Vuoden nuori urheilija:

Jesper Piitulainen, SaPKo

- Mestiksen parhaita pistemiehiä

- pelaa 20-v. maajoukkueessa

- valittiin keväällä Mestiksen tulokkaaksi

Vuoden vammaisurheilija:

Elisa Montonen, Mikkelin Kilpa-Veikot

Näkövammaisten pituushypyssä kilpailusarjansa maailmantilaston 4. Valittiin Suomen MM-joukkueeseen

Vuoden urheiluteko: (2 palkittua)

Juvan Urheilijat/Juvan kunta Kalevi Hämäläisen patsashanke

Viiden vuoden hanke oli talkootyön voimannäyttö Juvan Urheilijoilta   ja         Juvan kunnalta.

Patsaan kustannukseksi tuli 136 000 euroa, joka kerättiin pienoispatsaiden myynnillä, kansalaiskeräyksellä, ja eri tahojen avustuksilla. Ainutkertainen hanke, joka kunnioittaa  entisten mestareiden perinteitä. Patsaan paljastusjuhla pidettiin 21.8. Juhla keräsi runsaasti entisiä hiihtoveteraaneja ja yleisöä eri puolilta maakuntaa.

Etelä-Savon Urheiluakatemia

Mukana 395 urheilijaa, 30 valmentajaa ja 30 oppilaitosta Etelä-Savon Urheiluakatemia on Tanhuvaaran Urheiluopiston hallinnoima ja koordinoima laaja maakunnallinen yhteistyöverkosto, jonka vakaana pyrkimyksenä on kehittää ja tarjota monipuolisia ja laadukkaita palveluita opiskelun ja kilpaurheilun kokonaisvaltaiseen yhdistämiseen ja tasapainottamiseen.

Vuoden joukkue:

Mikkelin Squash: Miesten ja naisten joukkue SM-hopeaa

Miesten joukkue koostuu seuraavista pelaajista:

Lauri Valtola, Oskari Valtola, Markus Vanhanen, Tuomas Häkkinen ja Erno Teitti

(edellä mainitut ovat kaikki Mikkeli Squashin omia kasvatteja)

Ainut vieraspelaaja Olle Poutiainen Vantaalta.

Naisten joukkueessa pelaavat Saara Valtola, Susanna Vanhanen, Marianna Vanhanen sekä Kuopiosta alueellisen yhteistyön vuoksi viime vuonna Saara Saloranta.

Vuoden valmentaja:

Risto Dufva: Suomen olympiajoukkueen 2-valmentaja (olympiapronssi)

Vuoden seura – Pohjola palkinto:

Juniori-SaPKo

Juniori-Sapkon tavoitteena on tarjota onnistumisen ja oppimisen  elämyksiä sekä kasvureitti urheilullisiin ja terveellisiin elämäntapoihin jääkiekon parissa. Savonlinnan talousalueen toimivalla seuralla on jäseniä yli 300.

Seuran visiona on kokonaisliikuntamäärän nostaminen ja liikunnallisten elämäntapojen juurruttaminen yhä useampiin lapsiin ja nuoriin. Juniori-SaPKo tarjoaa mahdollisuuden edetä jääkiekossa jopa ammattilaisuuteen saakka. SaPKo on ollut sinettiseura vuodesta 2002 alkaen.

Esikouluikäisille järjestetään syksyisin luistelutapahtuma esikouluittain ja alakoulujen kiekkoturnaus joka toinen vuosi. Ei-harrastuksessa mukana oleville alakoululaisille on kerran viikossa kiekkokerhotoimintaa. Lisäksi esikouluikäisille on ohjattu jäätunti naapurikunnissa ulkojäiden aikaan. Juniori-SaPKo tekee tiivistä yhteistyötä judoseura Savonlinnan Shikatan, telinevoimisteluseura SaVoLin, Rantasalmen Urheilijoiden, Savonlinnan Seudun Liikunnan sekä Etelä-Savon urheiluakatemian kanssa.

Seurassa tarjotaan aktiivisesti kouluttautumismahdollisuuksia, jotta entisillä pelaajilla on mahdollisuus jatkaa rakkaan lajin parissa oman peliuran jälkeen. Seuralla on 10.6.2010 päivitetyt pelisäännöt eli pässiohjeet. Kaikille annetaan mahdollisuus harrastaa jääkiekkoa oman taitotasonsa edellyttämällä tasolla.

Joukkueiden toimihenkilöt toimivat omalla esimerkillään pelimatkoilla ja harjoituksissa oikeudenmukaisesti, vastuullisesti ja luoden turvallisen ympäristön.

Keskeisin tiedotuskanava on seuran nettisivut, joita päivittävät seuran nettivastaavat sekä joukkueiden nettivastaavat. Vuosittain julkaistaan seuran kausijulkaisu. Tervetuloa Juniori-SaPKoon -muistitikku jaetaan kaikille joukkueille.

Seurassa on panostettu ohjauksen laatuun koulutusten kautta sekä palkkaamalla valmennuspäällikkö ja junioripäällikkö. Lasten ja nuorten kokonaisliikuntamäärää on pyritty lisäämään erilaisten oheisharjoitusten avulla (sporttikerho kesäisin, telinevoimistelu, judo). Seurassa opetetaan terveellistä elämäntapaa ja seurassa on hyväksytty terveyden edistämisen toimintasuunnitelma. Harrastajamäärät ovat koko ajan hyvällä tasolla pienehköllä talousalueella. Seura on pystynyt tarjoamaan laadukasta ohjausta myös aina ammattilaisuralle nousseille pelaajille (pienelle seuralle määrät ovat erittäin suuria) kuitenkin siten, että samalla on tarjottu muille hyvä harrastus. Juniori-Sapko on yhteisö, jota ammatikseen pelaavatkaan seuran kasvatit eivät unohda vaan tulevat vuosi toisensa jälkeen jakamaan oppejaan seuran järjestämille kiekkoleireille (mm. Ville Leino, Tuukka Rask, Jarkko Immonen, Jukka-Pekka Laamanen, Tuomas Vänttinen jne.)

• Juniori-SaPKo, jääkiekon erikoisseura
  • Perustettu:1991
  • Jäsenmäärä: 300, Sinettiseura
  • Puheenjohtaja: Hannu Kurki

Vuoden urheilija:

Juho Hänninen, Ralliautoilu

Kauden 2010 päätteeksi Juho Hänninen kruunattiin ensimmäisenä  suomalaiskuljettajana rallin IRC-sarjan mestariksi.

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

EERO KOLEHMAISEN STIPENDIT

Pihla Hokkanen, SaRi

- on valittu Suomen Urheiluliiton nuorten EM-valmennusryhmään.

- pronssia koululiikuntaliiton SM-kisojen 800 metrillä

- edusti Suomea 17-vuotiaiden Suomi-Ruotsi-maaottelussa

- Itä-Suomen joukkueessa Itä-Suomen, Pietarin, Valko-Venäjän ja Karjalan tasavallan välisessä alueottelussa

- hopeaa (1500 m esteet)  ja pronssia (3000 m)17-vuotiaiden SM-kilpailuissa