Riennolle huippumenestys nuorten SM-halleissa!

1.3.2015

Riento saavutti viikonlopulta loistavat neljä SM-mitalia ja kolme pistesijaa! Tässä kertaus kisaviikonlopusta päivittäin:

Perjantai

Henna Sallisen kuulakulta oli rientolaisittain loistavan avauspäivän hienointa antia Turun nuorten SM-halleissa. Sallinen voitti halli Suomen mestaruuden 17-vuotiaiden kuulassa huikealla tuloksella 15,75! Henna nousee tuloksellaan ikäluokan maailmantilastossa seitsemänneksi.

60 metrin alkuerissä kaikki neljä rientolaista voittivat myös eränsä ja selvittivät tiensä välieriin. Severi Kosonen oli koko joukon nopein 17-vuotiaissa pojissa. Tytöissä Ellinoora Karvinen ja Petra-Sofia Laakso menivät myös jatkoon, kuten 19-vuotiaissakin Netta Myllynen joka sivusi ennätystään.

Lauantai

Severi Kosonen jatkoi Riennon mahtavaa menoa Turun nuorten SM-halleissa lauantaina. Kosonen voitti SM-hopeaa 17-vuotiaiden 60 metrillä! Mitali on Kososen ensimmäinen SM-tasolla. Mitalipäivää täydensi jo perjantaina kuulan SM-hallikultaa voittanut Henna Sallinen, joka heitti ennätyksellään kiekon SM-talvipronssia Porissa. Lisäksi Turussa Netta Myllynen juoksi nelossijan 19-vuotiaiden 60 metrillä ennätyksellään ja Johanna Sairanen kolmiloikkasi 17-vuotiaiden kuudenneksi niin ikään ennätyksellään. Sunnuntaina mitaleista taistelee muun muassa Ellinoora Karvinen, joka oli lauantaina 17-vuotiaiden 60 metrin aitajuoksun alkuerien nopein! 60 metrillä Karvinen karsiutui välierissä. Kuumeinen Petra-Sofia Laakso ei kyennyt juoksemaan.

Sunnuntai

Ellinoora Karvinen aitoi sunnuntaina 17-vuotiaiden SM-hallihopeaa Turussa! Karvinen oli paras oman ikäisistään, sillä voittaja Iiris Peterzens on rientolaista vuotta vanhempi. Netta Myllynen oli 19-vuotiaiden 200 metrillä viides eli ensimmäinen loppukilpailusta pudonnut. Iida Mäkelä oli 17-vuotiaiden pituuden 17:s.

Riennolle SM-halliviikonloppu oli jättimenestys. Henna Sallinen voitti kuulan ja oli kiekon kolmas ja hopeaa voitti Karvisen lisäksi myös Severi Kosonen 60 metrillä. Kaikki kilpailevat 17-vuotiaissa.
Sallista valmentaa oma äiti Heli Sallinen ja Karvista sekä Kososta Heiko Gross. Mitalien lisäksi Riento saavutti kolme pistesijaa, jotka toivat äitinsä Tanja Pylkkäsen valmentama Myllynen sekä Grossin suojatti Johanna Sairanen.