Rientolaiset aloittaneet kisakauden vahvasti

30.5.2016

Rientolaiset ovat aloitelleet jo kilpailukautta ja varsin hyvällä menestyksellä. Koko seuran junioreiden voimannäytteestä oli osoitus Kuopiossa 21.5. otettu 11-15-vuotiaiden seuraottelun voitto noin 20 pisteen marginaalilla ennen isäntäseura Reipasta sekä 40 pisteen kaulalla Joensuun Katajaan. Seuraottelu oli järjestyksessään kolmas ja Riento on vienyt voiton joka kerta!

Pisimmällä oman kilpailukautensa osalta on T14-sarjan Minttu Kovanen, joka on heitellyt pitkin toukokuuta loistavia moukarituloksia. 28.5. Äänekoskella 50 metrin rajapyykki oli jo lähellä ylittyä ikäluokan kauden tilastokärjellä 49,92.
Ikäluokkiensa tilastokärkenä toukokuun viimeisen kisaviikonlopun jälkeen ovat lisäksi Neea Käyhkö peräti kolmessa lajissa 14-vuotiaissa eli korkeudessa (162), pituudessa (5,10) ja kolmiloikassa (10,42), jossa jakaa kärkituloksen toisen urheilijan kanssa.
Myös Rasmus Hiltusen pituustulos 6,03 jakaa 15-vuotiaiden tilaston kärkipaikan.
Henna Sallisen kuulan ulkorataennätys kirjoitetaan nyt viime viikonlopun Joensuun kisojen jäljiltä lukemin 13,67. Sallinen työnsi hallissa talvella 14,13. Tuloksellaan Sallinen on naisten kotimaisen tilaston nelonen ja toinen 19-vuotiaissa edellään peräti 15,16 Joensuussa työntänyt vuotta vanhempi Eveliina Rouvali.

Myös maastojuoksurintamalla on tapahtunut toukokuun aikana. Rientolaisjuoksijat Jesse Paunonen (P14) ja Eevi-Inkeri Tossavainen (T13) sijoittuivat neljänneksi ja kuudenneksi KLL:n valtakunnallisissa maastomestaruuskisoissa Vierumäellä 25.5.
Joni Jäntti oli 16:s Vöyrin SM-maastoissa miesten 12 kilometrillä. Rientolaisista SM-maastoissa juoksi myös Paunonen. Jäntti oli aiemmin keväällä SM-maantiejuoksuissa 14:s miesten puolimaratonilla Jyväskylässä 16.4.
Pieksämäellä 22.5. kilpailluissa piirinmestaruusmaastoissa voittoon juoksivat Väinö Ripatti (P13), Eevi-Inkeri Tossavainen (T13), Ella Kainulainen (T14), Aatu Hartikainen (P11), Lauri Tossavainen (P15) ja Catherine Lintula (N17).