Koronavirustiedote - Riennon junioriryhmäläisellä todettu koronavirustartunta

9.1.2021

Moni on varmasti jo huomannut Sosterin tiedotteen ja lukenut Itä-Savosta Mertalan koulun oppilaan koronavirustartunnasta. Tartunta koskettaa myös meitä, sillä kyseessä on Riennon junioriryhmissä harjoitteleva urheilija. Tässä linkki Sosterin tiedotteeseen: https://www.sosteri.fi/savonlinnan-mertalan-koulun-oppilaalla-on-todettu-koronavirustartunta-yhteensa-45-henkiloa-karanteenissa/ 

Ryhmän valmentaja ja maanantaina 4.1. harjoituksissa olleet urheilijat on asetettu 10 päivän mittaiseen karanteeniin. Kuten tiedotteesta ilmenee, on Tanhuvaaran monitoimihallissa voinut altistua koronavirukselle kyseisenä iltana klo 17.30-20.00 välisenä aikana. Ryhmän harjoitukset olivat klo 18.00 alkaen, joten todennäköisesti tartunnan saanut henkilö on ollut hallissa nimenomaan tuolla aikavälillä, ei vielä klo 17.30. Tartunnan saanut ei ole ollut tuon 4.1. harjoitusten lisäksi muissa harjoituksissa useaa päivää ennen maanantaita eikä myöskään maanantain jälkeen.

Itä-Savon Sairaanhoitopiiri Sosteri ei ole nähnyt tarpeelliseksi laittaa muita hallissa tuolloin olleita ryhmiä karanteeniin, sillä ryhmät toimivat erillään eikä lähikontakteja ole päässyt syntymään. Hyvä asia on myös se, että ryhmä ei käyttänyt tuolloin välineistöä. Olkaa kuitenkin tarkkana ja mahdollisten oireiden myötä hakeutukaa välittömästi testiin ja älkää tietenkään tulko harjoituksiin. Myös erityistä huolellisuutta käsihygienian ja turvavälien osalta ennen kaikkea muihin ryhmiin on syytä jatkaa. Näin pystytään minimoimaan karanteeniin joutuvien määrä ja selvittämään tartuntaketjua.

Tanhuvaarassa ei tapaus myöskään ainakaan toistaiseksi aiheuta toimenpiteitä. Harrastustoiminta jatkuu myös Riennossa normaalisti, mikäli tartuntatapaukset eivät ala lisääntymään ja suurempia tartuntaketjuja ei pääse syntymään. 

Tiedotamme asiasta lisää, mikäli on tiedotettavaa. Menemme myös paikallisen sairaanhoitopiirimme ohjeistusten mukaisesti.