Kilpailuohjeet

Osallistumisoikeus ja kilpailusäännöt 

Sarjat on ikäluokkien osalta suljettuja eli 17-vuotiaiden sarjaan saa osallistua tänä vuonna 17 vuotta täyttävä (2007-syntynyt) ja 16-vuotiaiden sarjaan 16 vuotta täyttävä (2008-syntynyt). 

Suomen mestaruuskilpailuissa urheilija edustaa aina sitä SUL:n jäsenseuraa, jonka voimassa olevat edustusoikeudet hänellä on. Urheilijalla on oikeus ilmoittautua ja osallistua enintään kolmeen (3) lajiin. 

Kilpailuissa noudatetaan World Athleticsin yleisurheilun kansainvälisiä kilpailusääntöjä. Lisäksi otetaan huomioon Suomen Urheiluliiton mestaruuskilpailusäännöt sekä mahdolliset kilpailuvaliokunnan erilliset sääntöjä koskevat kansalliset päätökset. 

WA:n jalkinesäännöt ovat voimassa, mutta jalkineita ei tarvitse etukäteen ilmoittaa. Kokoontumispaikalla voidaan tehdä jalkineiden pistokokeita. 

Kilpailujen yhteydessä syntyvät sääntöjen tulkintaerimielisyydet ratkaisee tuomarineuvosto, jonka päätös on kyseistä kilpailua koskien lopullinen. 

WA:n kilpailusäännöt: https://www.yleisurheilu.fi/wp-content/uploads/2024/01/WA-saannot-2024.pdf  

SUL:n mestaruuskilpailusäännöt: 

https://yleisurheilu.fi/sites/default/files/atoms/files/mestaruuskilpailusaannot_2014_-_voimassa_1.1.2014_lahtien.pdf  


Ilmoittautuminen 

Urheilijan tulee ilmoittautua kilpailuihin viimeistään 1.8.2024 osoitteessa https://kilpailukalenteri.fi/?cs=16&nid=34106  

Ilmoittautumismaksu on 18 euroa/laji ja se tulee maksaa ilmoittautumisen yhteydessä. Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista viimeistään 24 tuntia ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen. Jälki-ilmoittautumismaksu on kuusinkertainen, eli 108 euroa/laji. 

Osanoton varmistus 

Osanoton varmistus tulee tehdä viimeistään 90 minuuttia ennen kunkin lajin alkua. Varmistuksen voi kuitenkin tehdä aikaisintaan lajia edeltävänä päivänä. Perjantain lajeihin varmistuksen voi tehdä aikaisintaan torstaina 8.8.2024 kello 18.00. 

Osanoton varmistus on pakollinen. Huomaa! Jos urheilija ei osallistu varmistamaansa lajiin, ei hän saa osallistua myöskään muihin lajeihin kilpailuissa, ei siis seuraavienkaan päivien lajeihin. Kun varmistus on tehty ja varmistusaika umpeutunut, ko. lajiin on myös osallistuttava (ellei kisalääkäri anna terveydellisistä syistä poikkeuslupaa). Muutoin kaikki urheilijan meneillään olevien lajien tulokset ja sijoitukset kilpailuissa mitätöityvät.  

Aikataulumuutosten vaikutus varmistukseen: Lajin alkamisella tarkoitetaan sitä kellonaikaa, jolloin ko. laji esiintyy kilpailujen aikataulussa ensimmäisen kerran. Jos kenttälajin karsinta tapahtuu kahdessa ryhmässä, jotka ovat eri aikoina, lajin katsotaan alkavan silloin, kun ensimmäinen karsintaryhmä on merkitty alkavaksi. 

Jos etukäteen julkaistua aikataulua viime vaiheissa joudutaan muuttamaan jonkun lajin alkamisajan osalta, siirtyy myös ko. lajin varmistusaika vastaamaan yllä esitettyä 90 minuutin sääntöä. Alkuerien tai karsintojen peruuttaminen ei ole tässä tarkoitettu alkamisajan muutos. 

Juoksulajeissa ei tarvitse tehdä erillistä varmistusta välieriin ja loppukilpailuun. Välieriin tai loppukilpailuun selvinneen kilpailijan pitää esittää lääkärintodistus, mikäli ei aio osallistua niihin. Mahdollisten poisjääntien myötä voidaan juoksija nostaa ”varapaikoilta” mukaan välieriin tai finaaliin. Kts. lähempänä kisoja ohjeet kohdasta ”jatkoon pääsy juoksulajeissa”. 

Varmistuksen voi peruuttaa sähköisesti viimeistään 90 minuuttia ennen lajin alkua. 

Ohjeet verkkovarmistuksen tekemiseen 

1) Sähköinen osanoton varmistus tehdään viimeistään 90min ennen lajin alkamista osoitteessa: https://www.tuloslista.com/varmistus  

2) Valitse listasta 16-17-vuotiaiden SM-kilpailut 

3) Valitse seura, jonka varmistuksia haluat käsitellä 

4) Syötä koodi, joka on sama kaikilla. Koodi on: (julkaistaan myöhemmin) 

5) Valitse urheilija + laji/lajit, jotka haluat varmistaa ja paina kohdasta "varmista" 

6) Kirjoita sivun alareunassa oleviin kohtiin yhteystietosi 

7) Paina "muutosten esikatselu" 

8) Tarkasta, että varmistuksesi on haluamasi mukainen ja paina "tallenna tiedot", jonka myötä varmistaminen ok 

9) Voit tarkastaa varmistuksen perille menemisen vielä osoitteesta www.live.tuloslista.com (valitse kilpailu) kyseisen lajin kohdalta. Varmistaneiden kohdalta löytyy rasti. Mikäli rastia ei näy, tarkasta sähköpostistasi, saitko automaattisesti tulleen vahvistusviestin. Tarkasta myös roskapostin puolelta. Mikäli sait viestin varmistamisen jälkeen, on varmistus mennyt perille ja se näkyy kirjautuneena kisajärjestäjien tulospalvelussa. 

Pysäköinti ja opastus 

Kyrönniemen kentän osoite on Kyrönniemenkatu 5, 57200 Savonlinna. Liikenteenohjaus on opastamassa kentälle saapuvia vapaille pysäköintipaikoille. Pääpysäköintipaikkoina toimivat huoltorakennuksen takana oleva hiekkakenttä, josta osa on rajattuna pysäköintiin ja osa verryttelyalueeksi, ja huoltorakennuksen päädyssä oleva sisääntulometsikkö, jotka ovat kentän välittömässä läheisyydessä. Varaudu siihen, että kentän läheisyydessä olevien paikkojen ollessa täynnä joudut pysäköimään ennen kenttäalueelle nousua Punkaharjuntien vinopysäköintiin, josta kentälle on matkaa 300-400m. Kyseisellä kohdalla on ensimmäinen liikenteenohjaaja ohjaamassa autoilijoita vapaille paikoille. 

Kilpailukanslia 

Kilpailukanslia sijaitsee Kyrönniemen katsomorakennuksen alla. Sisäänkäynti on rannan puolelta katsomon takaa (rappuset alas). Kilpailukanslia on auki seuraavasti. Ajat on vielä alustavia ja varmistuu lopullisen aikataulun valmistuttua:  

Torstai 8.8. klo 18.00-21.00 

Perjantai 9.8. klo 10.30-21.30 

Lauantai 10.8. klo 8.00-21.00 

Sunnuntai 11.8. klo 8.00-16.00 

Kilpailukansliassa hoidetaan/siellä on:  

  • Kilpailumateriaalin ja -numeroiden jako  
  • Ennakkoon tilattujen ruokalippujen jako  
  • Osanoton varmistus, mikäli sähköinen varmistus ei jostain syystä onnistu  
  • Infopiste  
  • Löytötavaratoimisto 

Kilpailunumerot 

Kilpailija käyttää jokaisessa lajissa samaa kilpailunumeroa. Numerot ja hakaneulat jaetaan kilpailukansliassa. Kilpailijalla tulee olla kaksi numerolappua, joita hänen on pidettävä näkyvästi rinnassaan ja selässään, paitsi hyppylajeissa, joissa kilpailijalla on lupa käyttää vain yhtä numerolappua, joko rinnassa tai selässä. Kilpailunumeroja ei saa taittaa ja se on kiinnitettävä kilpailuasuun. Kilpanumero tarkistetaan kokoontumispaikalla (call room), ja siksi se on hyvä kiinnittää kilpa-asuun ennen sitä. Numerolappua ei tarvitse palauttaa. HUOM! pelkkä numeron noutaminen EI ole yhtä kuin osanoton varmistus. 

Kilpailuasut 

Urheilijan tulee esiintyä ja kilpailla edustamansa seuran virallisessa asussa mukaan lukien palkintojenjako. Kilpailuasut ja numeroiden kiinnitys tarkistetaan kokoontumisessa ennen kentälle menoa. 

Heittojen välinetarkastus ja omat heittovälineet 

Järjestäjältä löytyy kattava valikoima heittovälineitä. Omien heittovälineiden käyttö on sallittua. Omia heittovälineitä saa olla maksimissaan kaksi (2) per urheilija. Välineiden tarkastus tapahtuu takasuoran takana olevan huoltorakennuksen aulassa. Omat suoritusvälineet on jätettävä tarkastukseen vähintään kaksi tuntia ennen lajin alkua. Välineet punnitaan ja niistä mitataan myös muut mitat, jotta ne ovat sääntöjenmukaiset. Tarkastetut ja hyväksytyt heittovälineet viedään järjestäjien toimesta kilpailupaikalle. Välineet saa kilpailun jälkeen hakea takaisin samasta paikasta. 

Välinetarkastus on avoinna: 

Torstai 8.8. klo (julkaistaan myöhemmin) 

Perjantai 9.8. klo (julkaistaan myöhemmin) 

Lauantai 10.8. klo (julkaistaan myöhemmin) 

Sunnuntai 11.8. klo (julkaistaan myöhemmin) 

Seipäiden säilytys ja tarkastus 

Seipäiden tarkastus tapahtuu suorituspaikalla. Seipäät tulee kuitenkin jättää säilytykseen (paikka ilmoitetaan myöhemmin) vähintään kaksi tuntia ennen lajin alkua. Seiväsputket on merkittävä jo etukäteen: oma nimi, seura, sarja (esimerkiksi ilmastointiteipillä). Kaikki suoritusvälineet siirretään kenttäalueelle järjestäjien toimesta. 

Pukuhuoneet ja WC:t 

Pukuhuoneet löytyvät takasuoran takana olevasta huoltorakennuksesta. Pukuhuoneisiin merkitään, mitkä ovat naisten ja mitkä miesten käytössä. Älä jätä arvoesineitä pukutiloihin. Kilpailujärjestäjä ei vastaa kadonneista tavaroista. 

WC:t ovat kentän takana olevassa huoltorakennuksessa. Huoltorakennuksen edustalla oleva WC on miesten käytössä oleva ja myös pukuhuoneista löytyy wc:t. Naisten WC löytyy huoltorakennuksen käytävältä ja lisäksi pukuhuoneissa on WC:t. Lisäksi bajamajoja löytyy kenttäalueelta (sijannit ilmoitetaan myöhemmin). Kentän vierestä löytyy uimaranta, jossa voit halutessasi virkistäytyä. 

Verryttelyalueet 

Verryttelyalueena toimii huoltorakennuksen takana oleva hiekkakenttä (HUOM! Puolet kentästä varattuna pysäköintiin), josta verryttelyalueen koko 20x50m. Verrytellä voi myös muun muassa rannan tuntumassa kulkevalla hiekkatiellä ja katsomorakennuksen takana olevalla hiekkapohjaisella alustalla. Juoksulajien urheilijoille pyritään mahdollistamaan hyvin myös piikkariavarien tekeminen kentällä ja aitureille juoksut aitojen kanssa. Tarkemmista verryttelykäytännöistä tämän osalta infotaan lopullisen kilpailuaikataulun valmistuttua.  

Kyrönniemellä ei heittolajien suorittaminen verryttelyvaiheessa ole mahdollista pois lukien suorituspaikalla tapahtuvat verryttelysuoritukset ennen kilpailua. Kiekon ja moukarin heittäminen onnistuu Kellarpellon nurmikentällä osoitteessa Kellartie 61, 57710 Savonlinna ja kuulan sekä keihään verryttelyt Tanhuvaaran Urheiluopistolla olevalla urheilukentällä. 

Kaikissa heittolajeissa urheilijalla on kaksi harjoitusheittoa kilpailupaikalla. Heitot tehdään suoritusjärjestyksessä lajinjohtajan ohjaamana. Lajinjohtaja voi antaa luvan lisäheitoille, jos aikataulu antaa myöden. Kilpailun aikana harjoitusheitot ovat ehdottomasti kielletty. Säännöt kieltävät kaikenlaisen heittovälineiden käytön heittoringin tai vauhdinottoradan ulkopuolella koko kilpailutapahtuman aikana (TR25.2). 

Kokoontuminen (calling) ja varustekorit 

Kilpailijat kokoontuvat lähellä 300m lähtöpaikkaa sijaitsevalla calling-teltalla erillisen calling-aikataulun mukaisesti. 

Siirtyminen suorituspaikoille tapahtuu johdetusti. Kenttälajeissa myös poistuminen kentältä tapahtuu johdetusti. Juoksulajeissa kilpailijoiden varusteet tuodaan calling-teltan vieressä olevaan telttaan (mixed zone). Kentällä (suorituspaikoilla) ei saa käyttää elektronisia laitteita. HUOM! Urheilijan, joka osallistuu samana päivänä kahteen lajiin eikä ehdi toisen lajin kokoontumiseen annettujen aikojen puitteissa, tulee ilmoittaa siitä ollessaan ensimmäisen kerran kokoontumispaikalla.  

Seiväs- ja korkeusvalmentajat (yksi valmentaja/urheilija) siirtyvät sisäkentälle urheilijoiden kanssa calling-aikataulun mukaisesti callingin kautta. Sisäkentällä valmentajille on osoitettu omat paikat. Calling-aikataulu julkaistaan ja vahvistetaan lopullisen aikataulun julkaisemisen jälkeen ja laitetaan myös tänne. 

Kentällä oleskelu  

Kentällä oleskelu on ehdottomasti kielletty yleisöltä, valmentajilta sekä ei-kilpailuvuorossa olevilta urheilijoilta. Ainoana poikkeuksena on sisäkentälle päästettävät korkeus- ja seiväsvalmentajat sekä etukaarteessa ja takasuoralla tietyin, myöhemmin ilmoitettavien reunaehdoin verryttelemään pääsevät juoksulajien urheilijat. 

Urheilijoiden esittely 

Kilpailijoiden esittely tapahtuu kenttälajeissa 5min ennen jokaisen lajin alkua suorituspaikalla. Kenttälajeissa esittelyä ei tehdä karsintakilpailuissa. Juoksulajeissa esittely tapahtuu lähtöpaikalla ratajärjestystä kuulutettaessa. 

Jatkoon pääsy juoksulajeissa ja juoksujen ranking 

Jatkoonpääsymenettely julkaistaan ilmoittautumisajan päätyttyä. Juoksujen ranking julkaistaan kisaviikolla. 

Pituussuuntaisten hyppyjen karsintarajat ja rimankorotukset korkeussuuntaisissa hypyissä 

Julkaistaan ilmoittautumisajan päätyttyä 

Ensiapu 

Kenttäalueella päivystää ensiapuryhmä ja lääkäri. Ensiapupiste sijaitsee (paikka ilmoitetaan myöhemmin). 

Dopingtestaus 

Dopingtestejä voidaan suorittaa kisojen aikana. Mikäli dopingtestausta on, urheilijat ohjataan johdetusti testaukseen.  

Ilmoitustaulu ja tulokset 

Kilpailukanslian oven pielessä ulkopuolella on ilmoitustaulu, jossa näkyy kilpailuohjeet ja aikataulut. Eräjaot ja tulokset julkaistaan vain tuloslistassa. Tarkempi linkki laitetaan tänne myöhemmin. 

Vastalauseet 

Mikäli kilpailussa tehdään kirjallinen vastalause tuomarineuvoston käsiteltäväksi, tulee sitä sisään jätettäessä maksaa kilpailukansliaan 50 euron maksu. Maksu palautetaan, jos vastalause tulee hyväksytyksi. Vastalause tulee jättää 30 minuutin sisällä lajin virallisten tulosten julkistamisesta. Lomakkeita löytyy kilpailukansliasta. 

Kioski 

Kilpailuissa palvelee monipuolinen kioski, josta löytyy paikallisia tuotteita niin kilpailijoille kuin huoltojoukoille. Tarkemmin kioskista lähempänä kilpailuja. 

Ruokailu ja ruokalippujen tilaaminen 

Kisaruokailu on reilun 500 metrin päässä kentästä sijaitsevassa Konewerstas Cafe & Restaurantissa (osoite: Karjalantie 4). Ruokaa on tarjolla seuraavasti: 

Perjantai 9.8. klo 11.00-17.00 

Lounasbuffet sisältää 

Alkusalaatit, kotijuomat, leipä ja levite 

Lihapullat ja spagetti (L,G) * 

Kasvispyörykkä ja spagetti (L,G) 

Marjarahka (L,G)* 

Lauantai 10.8. klo 11.00-17.00 

Lounasbuffet sisältää: 

Alkusalaatit, kotijuomat, leipä ja levite 

Kana -ja kasvispasta (L) * 

Hedelmäkiisseli (M,G) 

Sunnuntai 11.8. 

HUOM! Klo 11.00-12.30 ruokailu Konewerstaalla   

Klo 13.30 jälkeen ruoka toimitetaan kentälle (ruuan saa toimitsijaruokalasta, joka sijaitsee katsomon alla sijaitsevalla juoksusuoralla) 

Sisältää:  

Alkusalaatit, leipä ja levite, mehu 

Makaronilaatikko (L) * 

*erikoisruokavaliot onnistuu, ilmoitus etukäteen ruokalipun tilaamisen yhteydessä 

Lounaan hinta 11,00€ etukäteen tilattuna ja 13,50€ paikan päältä ostettuna. Etukäteen tilattavat ruokaliput tulee tilata 3.8. mennessä. Ruokalippujen tilauksesta tulee vielä tarkempi ohjeistus viimeistään alkukesän aikana. 

Palkintojenjako 

Palkintojenjako suoritetaan erikseen palkintojenjakoaikataulun mukaisesti. Aikataulu julkaistaan lopullisen kilpailuaikataulun julkistamisen jälkeen täällä. Kokoontuminen palkintojenjakoon tapahtuu viimeistään 10 minuuttia ennen aikataulussa ilmoitettua aikaa katsomopäädyn ja kioskin välissä sijaitsevan kuvausseinän edustalla. Jokaisesta lajista palkitaan kolme parasta urheilijaa ja voittajan henkilökohtainen valmentaja. 

Muuta 

Kisa-alueella on Urheilu-Shop Ala-Korven urheiluvälineiden myyntipiste, joka sijaitsee etukaarteessa. 

Seurateltoille on varattu tilaa pääkatsomon takaa sijaitsevalta hiekkapintaiselta alueelta rannan vieressä. Teltan paikka on varattava ennakkoon kilpailunjohtaja Joni Jäntiltä (valmennus@savonlinnanriento.fi

Kilpailuissa on käytössä kuvausseinä, jonka edustalla on mahdollisuus ottaa kisakuvia muistoksi. Kuvausseinä sijaitsee katsomon maalipäädyssä. 

Tiedustelut 

Kilpailunjohtaja: Joni Jäntti, 050-5438493, valmennus@savonlinnanriento.fi 

Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja: Teuvo Jäntti, 050-3653784, puheenjohtaja@savonlinnanriento.fi 

Tuomarineuvoston puheenjohtaja: Juha Yrjänä 

Kilpailukanslia: Tanja Nurmela, 050-4960310 

Calling: Jaana Rautio-Teijonmaa, 044-7517431 


Hyviä kilpailuja kaikille!